Sárai Rita   Beke Viktor
Művészeti vezető   sarairita@freemail.hu   arzen@freemail.hu
Sárai Rita Művészeti vezető Hódmezővásárhelyen születtem a mérleg havában. Szülővárosomban tanultam, majd férjhez mentem és született egy gyönyörû kislányom. Kis családommal Bábolnára költöztem, ahol óvónői hivatásomat gyakorolhattam. Emellett aerobik, jazzbalett és mazsorett oktatás kötötte le az energiám egy részét. Kipróbáltam a helyi TV bemondónői szerepét is, amit később a Duna TV társmûsorvezetõi posztjával toldottam meg.
Pörgős, szép és jó életem 1997. 02. 08-án letért a pályájáról. Egy padlásról a pincébe zuhantam. Új élet kezdődött. Új lehetõségek, célok irányítanak az utamon. Ennek egyik aspektusa a Gördülő Tánccsoport.
  Beke Viktor Közúti baleset miatt váltam mozgássérültté, életem átformálódott. Ma már a munkám is e csoporthoz köt, így ismertem meg a táncosokat. A tánccsoporttal való kapcsolatom egyszerű alapokon nyugszik: jó társaság, kaland, utazás, bulik. Első perctől fogva jól érzem magam a csapatban, szeretem a ritmusos dallamos zenét, na és természetesen a látványos táncot is. Ezen kívül hatalmas élmény, amikor sikerünk van, nagyon jólesik, mikor az előadásunk végén elismerően megveregetik vállunkat, gratulálnak, autogramot kérnek, vagy csak ennyit mondanak: ez remek volt, köszönjük. Ez szereplésünk varázsa, mikor a közönség, és mi fellépők is maradandó élménnyel szolgálunk egymásnak.
         
Fekete Sándorné (Emese)   Vágola Imi
macicsiga@t-online.hu   vagolaimi@citromail.hu
Fekete Sándorné 1978. nov. 8-án születtem Kalocsán. 1998. szeptember 4-én autóbalesetet szenvedtem, s ebbõl adódóan kerekesszékbe kerültem. Balesetem előtt is nagyon érdekelt a zene és a tánc, s így gondoltam, kipróbálom kerekesszékben is.
2006 decemberében találkoztam személyesen a tánccsoporttal, s egy közös tábor alkalmával elsajátítottam a táncot. Nagyon tetszett, s azóta vidám tagja vagyok a csoportnak.
  Vágola Imi 1998-ban motorbalesetet szenvedtem, azóta vagyok kerekes székes. 2000-tõl pedig a Gördülő Tánccsoport aktív tagja.
Hobbim a barkácsolás, főzés, kertészet. Érdekel az ezoterika. Kedvenc filmem a Star Wars és a Találd meg önmagad. Kedvenc ételem a pacalpörkölt.
Jelmondatom: „Tedd, vagy ne tedd. De soha ne próbáld!”
Aki ezek után sem ismer, azoknak egy utolsó segítség:
Napjegy: Ikrek
Holdjegy: Bika
Ascendens: Oroszlán
         
Pusztafi László   Kuczkó Zsóka
puszlac@freemail.hu   kuczko@citromail.hu
Pusztafi László Tinédzser koromban minden hétvégén jártam táncolni. Balesetem után úgy látszott kénytelen leszek lemondani erről. Aktivitásomat a parasport különböző ágaiban bontakoztattam ki: súlyemelésben, kerekes székes kosárlabdában, és nagy szerelmemben, az asztaliteniszben, melyben mint edző is sikereket értem el. A sérülteknek rendezett versenyek utáni banketteken sokszor táncoltunk, így magától értetődő volt, hogy egy kerekes székes tánccsoport életképes lehet. A Gördülő Tánccsoport alapító tagjaként ismét hódolhatok régi nagy szenvedélyemnek is.   Kuczkó Zsóka Baleset következtében kerültem kerekes székbe. Előző életemben is végigkísért a zene és tánc szeretete. Életem legjobb döntése volt, hogy egy újsághirdetésre reagálva jelentkeztem egy Bp-i tanfolyamra. Elindultam kis dunántúli városomból egy új élet reményével az ismeretlenbe. Ez olyannyira bejött, hogy ott bábáskodhattam a tánccsoport létrejötténél. Élményeim a legmerészebb álmaimat is felülmúlták. Fiatal koromban is szerettem táncolni, de a másik oldalon álltam - zenét szolgáltattam. A tánc és a zene felszabadít, teljesen kikapcsol, hihetetlen magasságokba repít. Általa csodálatos érzéseket élhetek meg és adhatok az embereknek.
         
Lisztes Ibolya   Kőszegi Tamás
     
Lisztes Ibolya Pápán születtem, 13 éves koromig a Bakonyban éltem, majd egy gerincvelő gyulladást követően lebénultam.
A Gördülő Tánccsoport alapító tagja vagyok.
12 év kihagyás után egy hajókirándulás alkalmával kedvet kaptam a tánchoz.
Jelenleg a munkám mellett a tündéri kisfiam tölti ki a napjaimat.
A lakiteleki táborban a tánccsoport tagjaival töltött napok feltöltődést és kikapcsolódást jelentettek a számomra.
  Kőszegi Tamás Kezdetben, mint hivatásos vadász gondtalanul jártam az erdőt, nem is törődtem mással, magába szívott ez a világ. Majd egy autóbaleset a feje tetejére állított mindent, kerekesszékbe és a számítógép elé kerültem, azóta is ez a mostani életem meghatározó része.
Középiskolában jártam egy néptánc együttesbe, így sosem állt távol tőlem a tánc és a fellépések, amit nagymértékben megerősít a jó társaság. Meghívást kaptam egy Lakiteleken rendezett táborba, ahol közelebbről is megismerhettem a tánccsoportot és szép fokozatosan a tagja is lettem.
Szeretek új dolgokat kipróbálni, új élményekkel gazdagodni, örömet okozni másoknak, szórakozni, kirándulni és erre ez egy nagyon jó lehetőség.
         
Ferenczi Tünde   Szilágyi Adrienn
     
Ferenczi Tünde 1978. szeptember 11-én születtem Csornán. Születésem óta mozgássérült vagyok.
2012-ben kerültem kerekesszékbe.
Szeretem a táncot és a tánccal, zenével kapcsolatos dolgokat. 2012 szeptemberében találtam rá a Gördülő Tánccsoportra. Szerettem volna valami újat, hasznosat kipróbálni, hogy milyen kerekesszékkel táncolni.
Nagyon tetszik.
Mindenkinek ajánlom, aki kikapcsolódásra, nevetésre, vidámságra vágyik ;)
  Szilágyi Adrienn 1992. július 29-én születtem Budapesten. Egy éves koromban herpesz vírus okozta agyvelőgyulladást kaptam, aminek következtében a mozgásközpontom sérült.
Szerencsés vagyok, mert sérülésem ellenére teljesen önálló vagyok és sok helyre eljutottam.
Jelenleg biológiával foglalkozom, amely egy régi álmom volt. Egy másik álmom, hogy megtanuljak táncolni.
Nagyon örülök, hogy részese lehetek egy csapatnak, ahol nem csak táncolunk, hanem új embereket ismerhetek meg és ráadásul a hangulat is nagyon jó.
         
Kató László   Feledi Zoltán
     
Kató László A Gördülő Tánccsoport egyik alapítója vagyok. Az élet úgy hozta, hogy sokáig távol voltam tőlük, de idén, 2015-ben újra visszakerültem és nagyon örülök, hogy köztük lehetek.
Zenész voltam és a táncot is nagyon szeretem. Jó ez a csapat!
Remélem, hogy törékeny lendületemmel és egyedi humorommal hasznára lehetek a társulatnak.
  Feledi Zoltán 2013 őszén kerültem kerekes székbe, mert egy lábszártörés után már nem tudtam felállni. Ehhez az állapothoz a betegségem is hozzájárult. 20 éves korom óta lassú leépülésen megyek keresztül izombetegségem miatt.
2014 nyarán megismertem a Gördülő Tánccsoportot és úgy éreztem, hogy erre a közösségre van szükségem, mert a jókedv, a mosolygás mindig jelen van. Azóta járom velük az országot és élvezem a sok nevetést.
         
Mester Csiki László   Fekete Sándor
    Technikus
Mester Csiki László 2010 végén kerültem kerekes székbe. Előtte nagyon színes volt az életem, kirándultam, kerékpároztam, motoroztam. Nagyon szerettem a zenét és a táncot, egy ideig disc jockey voltam.
Sajnos a betegségem miatt le kellett mondani bizonyos dolgokról. Persze a gyerekeim mindig felvidítanak, a munkám pedig új célokat tűz ki elém.
2015 a változások éve. Barátom által megismertem a Gördülő Tánccsoportot. Ráébredtem, hogy itt a helyem, mert itt mindenki vidám és jókedvű, ez az ami hiányzott az életemből, de most ez is megvan!
  Fekete Sándor Évek óta vagyok a Gördülő kísérője a feleségem, Emese által.
Kezdetben csak nézőként vettem részt a fellépéseken, de fokozatosan átminősültem személyi segítővé és technikussá.
Rendszeresen utazom a csapattal külföldre és a belföldi fellépéseken is segítem őket.
Nagy élmény számomra, hogy velük lehetek. Igazán különleges emberekkel vagyok körülvéve.
Szeretem ezt a csapatot!
         
-Juhi Design-